Omdat ik iedereen uitnodig om zichzelf te zijn, ben ik op dit gebied zelf ook op weg. Omdat ik jou vraag om je kwetsbaar op te stellen, doe ik dat ook. Onderdeel van mijzelf herontdekken en weer vrienden te worden met mijn lichaam, gedachten en emoties was voor mij het volgen van mijn opleiding tot massage therapeut. Een van de aspecten waar je hierin wordt uitgedaagd is om jezelf te onderzoeken welk gedrag, gedachten en emoties dienend voor mij zijn en welke niet. Daarop volgt de vraag: waar komt mij niet-dienend gedrag, emotie en gedachten vandaan en hoe kan ik hiermee omgaan.

Doordat ik merkte dat ik mijn aandacht vaak niet had bij dat wat ik deed (en hier veel hinder van had), heb ik Aandacht het onderwerp van mijn afstudeerscriptie gemaakt. Mijn scriptie is mijn persoonlijke verhaal van een half jaar zelf onderzoek naar mijn aandacht. Hierin geef ik een theoretische uitleg over Aandacht en licht ik vervolgens mijn ervaringen toe aan de hand van lichaamsgerichte oefeningen, mindfulness, meditatie en zelfhulpboeken.

In de bijlage staat mijn persoonlijke verhaal over alle hindernissen en leermomenten van dat half jaar, op licht sarcastische manier verteld!

Kijk wat je wilt lezen en veel plezier!

Jos

Aandacht: mijn reis