Holistische massage visie

Een persoonlijke massage die het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreekt.

Bij iedere holistische massage ga ik uit van het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Binnen het lichaam zijn continue processen bezig om je weer gezond te maken en je gezond te houden. Je lichaam zit zo ingenieus in elkaar, dat het enige dat we hoeven te doen is het te ondersteunen. Dit is dan ook mijn insteek voor iedere massage.

Daarnaast zijn fysiek lichaam, gevoel en gedachten altijd met elkaar verbonden. Dit betekent dat wanneer je lichaam wordt aangeraakt, dat daarbij ook gedachten en gevoelens horen. Je gevoelens en gedachten hebben invloed op elkaar en op je fysieke lichaam en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage betekent dat de ingang tot heling de fysieke kant is. Voor, tijdens en na de massage is ruimte voor gevoelens en gedachten. Je bent welkom, precies zoals je op dat moment bent!

 

Voordelen van een holitsische ontspanningsmassage:

  • Fysiek contact voor je lichaam, waardoor je kan ontspannen
  • Ontspanning in je lichaam, geeft ruimte aan je gevoel en gedachten
  • Een moment van contact met jezelf
  • Aandacht voor wat belangrijk is in je leven
  • Beter contact met je lijf
  • Een fijner en meer ontspannen leven

 

Door de massage wil ik je helpen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Basis hiervoor is het verhogen van je lichaamsbewustzijn: hoe is het nu in je lichaam en wat vertelt je lichaam je. Vanuit deze staat van zijn, kan je lichaam optimaal zelf herstellen.

Doordat ik mijn massages afstem op jouw behoeften en je staat van zijn van dat moment, krijg je altijd een persoonlijke massage.

Jos van Fitfulness